Usein kysyttyä

Verkkokaupastamme voit hankkia ikioman Kummipuun ja voit liittyä jäseneksi. Löydät sieltä myös muut kestävät ja vastuulliset tuotteemme sekä kumppaneittemme tuotteet.

  • Kummipuulla on jo nimi! Voinko vaihtaa sen?

    Meille jokainen puu on tärkeä yksilö. Toimintamme kannalta meidän on tarpeen viitata puihin täsmällisesti ja tuntea ne hyvin. Jokaisesta puusta välittyy myös erilaista energiaa ja nousee esiin erilaisia mielleyhtymiä.

    Kartoituksessa nimeämme kaikki Kummipuut. Lisätessämme ne myyntiin kerromme jokaisesta puusta muutamalla sanalla spontaaneja mielikuvia tai lyhyen kuvauksen kasvuympäristöstä ostopäätöksen tueksi. Voit vaihtaa sekä puusi nimen että kuvauksen ostoksen yhteydessä tai sen jälkeen.

    Puun nimi on vaihdettavissa kunnes nimikointiprosessi on käynnistynyt. Puun ostajan täytyy erikseen vahvistaa nimikointi.

  • Kuka omistaa Kummipuut?

    Kummipuut omistaa samanniminen yritys eli me. Asiakkaana saat pysyvän nimikoinnin puullesi toivomallasi tavalla. Nimikointi maastossa suoritetaan kuukauden kuluessa hankinnasta.

  • Voinko ostaa Kummipuun lahjaksi?

    Voit ostovaiheessa kirjata Kummipuulle vastaanottajan tiedot. Moni haluaa antaa kummipuun lahjaksi lapselleen, rakkaalleen tai ystävälleen. Tiedot ovat muutettavissa myöhemmin.

  • Mitä saan jäsenenä?

    Jäsenyystasoja on kaksi. Kummipuun hankinnalla saat kaupan päälle perusjäsenyyden vuoden ajaksi. Perusjäsenenä saat mahdollisuuden osallistua jäsenillemme järjestettyihin retkiin. Jäsenten puut kuvataan vuosittain, ja voit myös itse lisätä puustasi ottamia kuvia portaaliimme.

    Naavajäsenenä saat myös mahdollisuuden lisätä sisältöä blogiosioomme tai voimme linkittää sisältöösi. Kaupallinen sisältö sallitaan vain Green Care -yrityksille tai muille luontopohjaisia tuotteita/palveluja myyville yrityksille.

    Kummipuu on kertaluontoinen ostos, joka suojellaan ja nimikoidaan aina pysyvästi siitä huolimatta, onko haltijan jäsenyys voimassa vai ei.

  • Voinko käydä katsomassa omaa puutani?

    Kummipuun metsä on vapaasti käytettävissä virkistykseen. Voit käydä metsässä katsomassa omaa puutasi, ja tehdä asioita, jotka normaalistikin ovat jokaisenoikeuksin (ent. jokamiehenoikeus) säädeltyjä:

    • liikkua jalan, hiihtäen ja pyöräillen luonnossa, kuten metsissä, luonnonniityillä ja vesistöissä
    • oleskella ja yöpyä tilapäisesti alueilla, joilla liikkuminenkin on sallittua
    • poimia luonnonmarjoja, sieniä ja rauhoittamattomia kasveja.

    Aina tarvittaessa voit ottaa yhteyttä. Neuvomme sinua Kummipuun löytämisessä sekä muissa käytännön kysymyksissä.

  • Mikä on suojellun puun ympäristövaikutus?

    Uhanalaisista eläinlajeistamme suurin osa elää ensisijaisesti metsissä (31,2 %). Suurimpina syinä uhanalaisuuteen ovat vanhojen metsien vähäisyys ja metsien kuolleen puun eli niin sanotun lahopuun pieni määrä metsissä. Pääsyynä tähän on laajamittainen metsätalous (https://yle.fi/uutiset/3-10677907).

    Kummipuut saavat elää rauhassa metsämme siimeksessä. Kun ne jonain päivänä kuolevat, ne ovat lahopuunakin erityisen arvokkaita.

    Valitettavan usein puun käyttö raaka-aineena tähtää lyhytkestoisten hyödykkeiden valmistamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että hiili palaa pian ilmakehään lämpölaitoksissa hakkeena tai yhdyskuntajätteen mukana polttolaitoksilla. Puurakentaminen on kestävämpi vaihtoehto puun hyötykäytölle. Tilastokeskuksen taannoin tekemässä tutkimuksessa useimmat rakennukset puretaan kuitenkin jo noin 40 käyttövuoden jälkeen.

    Kasvava puu sitoo hiiltä ilmakehästä. Metsän varttuessa ja vanhan puuston lahotessa hiilidioksidi sitoutuu pitkälti maaperään. Voit vertailla puun sitomaa hiilidioksidimäärää esim. OpenCO2.net-palvelun ilmaisella laskurilla. Yhteen kuutiometriin puuta sitoutuu n. 0,9 tn hiilidioksidia. Tämä vastaa 6 263 km autoilua tai 411 naudanlihapihviä.

  • Kuinka kauan puut on suojeltuja?

    Puut suojellaan pysyvästi. Kummipuusi on olemassa niin kauan kuin puu elää tai kuolemansa jälkeen säilyy tunnistettavassa muodossa (pystyssä olevana lahopuuna).

  • Millä perusteella metsäpalstat hankitaan?

    Vanhoja ja suojeltuja metsiä on Etelä-Suomessa kaikkein vähiten. Toimintamme painottuu Etelä- ja Lounais-Suomeen. Hankimme metsiä, joissa on jo hankintahetkellä selkeitä luontoarvoja ja monimuotoisuutta. Metsän vanhetessa lahopuun määrä kasvaa ja metsän eliöstö rikastuu.

    Kiinnitämme hankinnoissa myös erityistä huomiota metsän virkistysarvoihin sekä etäisyyteen kaupungeista. Pyrimme siihen, että Kummipuun metsät olisivat mahdollisimman monen ulottuvilla.

Kummipuu on helppo tapa suojella metsää

Näet puusi kuvineen ja koordinaatteineen heti ostoksen jälkeen tuotekorttina. Takaamme lunastetulle kummipuulle pysyvän suojelun.

Osta Kummipuu